Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

EU BUS u Vinkovcima

  • 11. svibnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (1).jpg EU BUS u Vinkovcima (1).jpg
EU BUS u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (2).jpg EU BUS u Vinkovcima (2).jpg
EU BUS u Vinkovcima (2).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (3).jpg EU BUS u Vinkovcima (3).jpg
EU BUS u Vinkovcima (3).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (4).jpg EU BUS u Vinkovcima (4).jpg
EU BUS u Vinkovcima (4).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (5).jpg EU BUS u Vinkovcima (5).jpg
EU BUS u Vinkovcima (5).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (6).jpg EU BUS u Vinkovcima (6).jpg
EU BUS u Vinkovcima (6).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (7).jpg EU BUS u Vinkovcima (7).jpg
EU BUS u Vinkovcima (7).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (8).jpg EU BUS u Vinkovcima (8).jpg
EU BUS u Vinkovcima (8).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (9).jpg EU BUS u Vinkovcima (9).jpg
EU BUS u Vinkovcima (9).jpg
fullscreen EU BUS u Vinkovcima (10).jpg EU BUS u Vinkovcima (10).jpg
EU BUS u Vinkovcima (10).jpg

Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj s partnerima Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija i veleposlanstvima zemalja članica EU, Savjetom za europske integracije VSŽ i Gradom Vinkovcima organizirala je dolazak EU busa u Vinkovce u petak, 08. svibnja 2009. godine. Tom su događanju uz domaćine Mladena Karlića i Božu Galića nazočili visoki predstavnici diplomacije u Republici Hrvatskoj: Vincent Degert, šef Delegacije EK u RH, Karel Kühnl, češki veleposlanik, David Graeme Blunt, veleposlanik Velike Britanije, Vladimir Drobnjak glavni pregovarač za pristupanje te ministar Petar Čobanković.

Glavni cilj ovog projekta je da se kulturnim i edukacijskim događanjima javnost informira i da im se približi ideja o europskim integracijskim procesima te da se istakne europski identitet. Program EU busa obuhvaćao je distribuciju promotivnih materijala, EU kviz, slagalice, nagradne igre i sl., a odvijao se na Trgu Bana J. Šokčevića. Savjet za europske integracije Vukovarsko-srijemske županije upriličio je izložbu dječjih radova s prošlogodišnjih obilježavanja Europskog tjedna djece naše županije u prostorijama Gimnazije M. A. Reljkovića gdje je pored predavanja Vincenta Degerta gimnazijalcima prikazan i dokumentarni film „Obnovljivi izvori energije i razvoj lokalne zajednice; britanska iskustva“, nastao u suradnji HRT-a i Britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Savjet je našim najmlađima darovao i dječju edukativnu predstavu „Djevojčica i roda“ Merkuri teatra koja je prikazana u Gradskom amaterskom kazalištu u Županji te na Trgu Bana J. Šokčevića u Vinkovcima. Cilj ove predstave bio je educirati djecu i mladež s pojmovima vezanim za EU, za koje su već imali priliku čuti te im na jednostavan način, kroz igru i zabavu, približiti njihovo značenje i primjenu.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je uključivanje u emisiju „Euromagazin uživo“ Hrvatske televizije s Trga Bana J. Šokčevića. Tom je prilikom hrvatska javnost imala priliku upoznati se s ponudom naše županije sa štandova s autohtonim gastronomskim i enološkim proizvodima te kulturnom i povijesnom baštinom. Nastupio je i KUD „Šumari“ te KUD-ovi čeških manjina dok je posebnu pozornost naših najmlađih privukao nastup Jacquesa Houdeka, Branke Delić i dječjeg zbora „Vukovarski golubići“ koji su izveli pjesmu „Poleti pjesmo do Europe“ s istoimenog CD-a, a koji je predstavljan na Dan Europe, 09. svibnja. 

Ispis
Vrh