Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima

  • 09. lipnja 2009.
  • Obrazovanje
fullscreen Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (1).jpg Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (1).jpg
Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (1).jpg
fullscreen Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (2).jpg Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (2).jpg
Dodijeljene nagrade učenicima-pobjednicima na športskim natjecanjima (2).jpg

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru danas je župan Božo Galić dodijelio diplome i nagrade učenicima  i mentorima osnovnih i srednjih škola  Vukovarsko-srijemske županije za osvojena prva, druga i treća mjesta na športskim državnim natjecanjima te  za prva mjesta na županijskim športskim natjecanjima.

Na ovogodišnjim natjecanjima sudjelovalo je ukupno 4300 djece. Nakon selekcije na županijskim natjecanjima 380 djece sudjelovalo je na državnim natjecanjima, na kojima su osvojili 2 druga mjesta, tri treća, jedno četvrto, jedno šesto, te po dva sedma, osma i deveta mjesta.

Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo što se ovoliki broj mladih bavi sportom ističući kako se zapravo 50 % građanstva bavi nekim od sportova.

Župan je naglasio da Vukovarsko-srijemska županija velike nade polaže u mlade naraštaje jer su oni ti koji će nositi razvitak ove županije te stoga nizom mjera potiču mlade i obrazovane ljude da svoja stečena znanja tijekom školovanja primjene kroz svoj  budući posao u našoj županiji.

Pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport, Grga Krajina je rekao kako Županija izdvaja velika sredstva za učenička natjecanja, no i stipendira gotovo 200 studenata, mahom deficitarnih zanimanja koji će se po završetku studija vratiti u županiju.

Tajnik Školskog športskog saveza Miroslav Gagro izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima te najavio daljnje aktivnosti, Športske igre mladih a kao završnicu obilježavanje Olimpijskog dana.

Ispis
Vrh