Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika

  • 27. rujna 2022.
fullscreen Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (2).jpg Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (2).jpg
Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (2).jpg
fullscreen Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (3).jpg Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (3).jpg
Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (3).jpg
fullscreen Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (6).jpg Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (6).jpg
Dekanić primio djecu i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika (6).jpg

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je sati u Velikoj županijskoj vijećnici, u  Vukovaru, učenike i nastavnike OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika, te ih upoznao s radom na očuvanju i zaštiti okoliša, a sve u svrhu sprječavanja klimatskih promjena.

-Ekologiju se unatrag nekoliko godina smatralo imaginarnom, a danas je jasno kako će nas ona u budućnosti spasiti – rekao je župan Dekanić.

Kada pogledamo globalno stanje koje uzrokuju klimatske promjene, a koje je uzrokovao čovjek svojim djelovanjem, naglašava župan Dekanić, stanje je vrlo ozbiljno.

-Zato su dobri ovakvi projekti i razmjena učenika kako bi mladi iz različitih zemalja mogli razmijeniti iskustva, spoznaje i navike kojih se, kada je ekologija u pitanju, drže u svojim sredinama – pojasnio je.

Dodao je i da je Hrvatska u zadnje vrijeme učinila puno da se podigne ekološka svijest i status.

-Puno je učinjeno na sanaciji kanalizacijskih sustava, uklanjanju plastike iz okoliša i svakodnevnog života, kao i u zabranama korištenja štetnih herbicida i fungicida. Vidljivo kako Hrvatska intenzivno uvodi nove regulative koje znatno sužavaju prostor daljnjem zagađenju okoliša – poručio je Dekanić.

Inače, OŠ „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika je dio međunarodnog Erasmus+ projekta pod nazivom Climate Culture and Citizenship: The Unity of C´s, a u Projektu sudjeluje s još dvije škole iz Turske, te po jednom iz Italije, Poljske i Litve.

Ispis
Vrh