Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje

  • 24. srpnja 2022.
  • Ostalo
fullscreen Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (1).jpg Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (1).jpg
Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (1).jpg
Izvor foto: VKTV
fullscreen Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (2).jpg Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (2).jpg
Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (2).jpg
Izvor foto: VKTV
fullscreen Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (3).jpg Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (3).jpg
Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (3).jpg
Izvor foto: VKTV
fullscreen Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (4).jpg Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (4).jpg
Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (4).jpg
Izvor foto: VKTV
fullscreen Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (5).jpg Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (5).jpg
Dekanić dočekao srebrne vatrogaskinje (5).jpg
Izvor foto: VKTV

Članice DVD-a Nuštar (12-16 godina) su kao vatrogasne prvakinje RH izborile nastup na Vatrogasnoj olimpijadi (svojevrsno svjetsko prvenstvo vatrogasaca) koje se održava svake druge godine u drugoj državi. Ovoga puta, nakon tri godine ne održavanja zbog pandemije koronavirusa, Olimpijada je održana u Sloveniji, mjestu Celje. 

U vrlo jakoj konkurenciji koju su činile članice DVD-ova iz više od 20 država, Nuštarke su ostvarile izniman uspjeh osvojivši drugo mjesto. 

Uz članove DVD-a Nuštar, obitelj djevojaka, mještane i načelnika Nuštra te brojne druge goste, djevojke je dočekao i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je tom prigodom rekao: „Prije nekoliko dana su mi obećale da će se vratiti s medaljom i evo, tu smo danas jer su svoje obećanje ispunile. Stvarno sam presretan zbog njihovog plasmana te im od srca čestitam i obećavam maksimalnu potporu i podršku od strane Županije. One su pokazatelj da, u ovome dijelu vatrogastva koji nije pretjerano popularan- pogotovo kod djevojaka, se rad i trud isplati. Čestitam i roditeljima što su odgojili ovako dobru djecu te svim ljudima DVD-a Nuštar koji su im pomogli da ostvare ovakav uspjeh.“

Načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac osobno je pratio djevojke na natjecanju te podijelio svoje dojmove: „Na takvom takmičenju, od 19 država, biti drugi zaista je velik uspjeh. Ovo je promocija svih nas, cijele Vukovarsko-srijemske županije, odnosno mjesta Nuštar. Osobno sam bio tamo i kao što sam već rekao, čuti kada nekih pedesetak ljudi navija na stadionu za Nuštar, za Hrvatsku, jako je lijep doživljaj.“

„Rezultat koje su djevojke postigle je rezultat o kojemu će se još jako dugo pričati i koji će biti jako velika motivacija za svu djecu i mladež Vukovarsko-srijemske županije. Mi vatrogasci smo jako ponosni!“ – riječi su Županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednika JVP Vinkovci Krešimira Jelića koji je pohvalio suradnju s DVD-ovima, osobito u dijelu u kojemu se potiče rad s djecom i mladeži.

Podsjetimo, djevojke DVD-a Nuštar su prvi nastup imale 2019. godine u Švicarskoj gdje su osvojile treće mjesto, a slijedeća Olimpijada održati će se u Italiji.

Ispis
Vrh