Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

9. sajam Proizvodi hrvatskog sela

  • 22. ožujka 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen 9. sajam Proizvodi hrvatskog sela 9. sajam Proizvodi hrvatskog sela
9. sajam Proizvodi hrvatskog sela

Dana 26., 27. i 28. ožujka 2010. godine, na prostoru Boćarskog doma Zrinjevac u Zagrebu održat će se 9. sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA. Vukovarsko-srijemska županija jedna je od idejnih začetnika navedene manifestacije i već devetu godinu brojni izlagači s područja naše Županije sudjeluju na istoj. Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su  najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Do sada je na PROIZVODIMA HRVATSKOG SELA izlagalo oko tisuću i pol proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, a posjetilo ga je više od trideset tisuća potrošača.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA pripomogli su buđenju zanimanja  domaćeg tržišta za seljačke proizvode, a proizvođače većeg broja proizvoda, posebice prerađevina, ohrabrili i potakli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Danas su oni uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Ove godine na sajmu će izlagati rekordnih 360  izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Očekuje se oko petnaestak tisuća posjetitelja.

Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti IV izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, II Bambino kup te ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda. Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela.

U okviru sajma će se predstaviti Caritasova kampanja „Nula siromaštva“ i prikupljati darovi za potrebite sugrađane.

Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan.

Više o Sajmu pogledajte na www.phs.hr.

Ispis
Vrh