Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

3. Memorijalni turnir Blago Zadro

  • 16. listopada 2013.
  • Hrvatski branitelji, Obrazovanje

U Vukovaru (Borovo naselje) se od 11. -13. listopada održao 3. Memorijal Blago Zadro, na kojem su sudjelovali dva hrvatska prvoligaša, jedan bosansko-hercegovački i organizator trećeligaš Vukovar 1991.

Turnir se igrao u spomen na poginuloga generala Hrvatske vojske, legendarnog zapovjednika vukovarske Trpinjske ceste, Blagu Zadru,a organizirali su ga Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata i HNK „Borovo“ koji slavi 80. obljetnicu osnutka kluba.

Nogometaši Širokog Brijega pobjednici su Memorijala,a za najboljeg igrača Memorijala proglašen je Vedran Ješe (Široki), koji je dobio pehar Nikola Živković. Titulu najboljeg vratara ponio je njegov klupski kolega Antonio Soldo, dok su najbolji strijelci Vlado Zadro (Široki) i Tomislav Mrčela (HD), koji su osvojili pehar Domagoj Čović.

Pehar Blago Zadro kapetanu Širokog uručila je Katica Zadro, udovica vukovarskog heroja. Prisutnima se obratio  i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji se na svečanom zatvaranju Memorijala zahvalio svim sudionicima koji su svojom nazočnošću odali počast herojima obrane Vukovara, a posebno zapovjedniku obrane Trpinjske ceste,general bojniku Blagi Zadri.

Ispis
Vrh