Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

28. Dani Josipa i Ivana Kozarca

  • 28. listopada 2022.
  • Ostalo
fullscreen 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (1).JPG 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (1).JPG
28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (1).JPG
fullscreen 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (2).JPG 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (2).JPG
28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (2).JPG
fullscreen 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (3).jpg 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (3).jpg
28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (3).jpg
fullscreen 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (4).jpg 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (4).jpg
28. Dani Josipa i Ivana Kozarca (4).jpg

Dodjelom nagrada i priznanja u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima završeni su 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca. Književno-znanstvena manifestacija, na kojoj se dodjeljuju nagrade za rad naših književnika, datira od 1995. godine, kada su je utemeljili Vukovarsko - srijemska županija, Slavonska naklada “Privlačica” iz Vinkovaca, Društvo hrvatskih književnika, Grad Vinkovci i Hrvatske šume.

Ovogodišnjoj dobitnici nagrade za životno djelo, književnici Julijani Matanović, nagradu ispred Vukovarsko-srijemske županije uručila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić. 

Književnik Tomislav Švaganović dobitnik je na nagrade za knjigu godine, napisavši „Rudnik čvaraka 2“, a đakovačkom književniku Adamu Rajzlu, za knjigu „Zidni sat i druge priče“, pripala je Povelja uspješnosti. 

Ova manifestacija književnosti i kulture ima veliko značenje i okuplja brojne književnike i književne znanstvenike, a nastoji potaknuti na čitanje pisane riječi te oteti zaboravu veliki doprinos kroz djelovanje dva slavonska pisca, koji su ostavili tragove u hrvatskoj književnosti.

Ispis
Vrh