Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

26. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća VSŽ

  • 24. veljače 2009.
  • Ostalo

Gospodarsko-socijalno vijeće održalo je svoju 26. sjednicu na kojoj se, uz analiziranje rada i usvajanje ovogodišnjeg programa ovog tijela, raspravljalo i o stanju gospodarstva u našoj županiji. 

Osvrnuvši se na recesiju koja je zahvatila i Vukovarsko-srijemsku županiju, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako prema pokazateljima iz siječnja ove godine nije bilo znatnijeg pada zaposlenosti te dodao kako od hrvatske Vlade očekuje donošenje mjera kojima će se gospodarska kriza ublažiti. 

Župan Galić izrazio je nadu kako će programi u poljoprivredi u Vukovarsko-srijemskoj županiji doprinijeti daljnjem ulaganju u razvoju ove temeljne gospodarske grane.

Uz ove točke dnevnog reda, župan Božo Galić, ispred Vukovarsko-srijemske županije i zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić, ispred Hrvatske udruge poslodavaca potpisali su Ugovor o nastavku sufinanciranja programa usavršavanja managera. 

Godišnji ugovor težak je oko 50 tisuća kuna, a njime će se educirati oko 100-tinjak poduzetnika pojasnio je Bernard Jakelić, ističući kako je Vukovarsko-srijemska županija među prvim županijama koja je prepoznala vrijednost educiranja u ljudske resurse, što će svakako doprinijeti konkurentnosti i stručnosti tvrtki ovoga područja na tržištu.

Ispis
Vrh