Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019.

  • 17. ožujka 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen VIROEXPO 2019 (1).jpg VIROEXPO 2019 (1).jpg
VIROEXPO 2019 (1).jpg
fullscreen VIROEXPO 2019 (2).jpg VIROEXPO 2019 (2).jpg
VIROEXPO 2019 (2).jpg

Ovogodišnji 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019. se održava od 15. do 17. ožujka 2019. godine, a otvorio ga je  potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Ove godine sudjeluje 625 izlagača iz čak 29 zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat program. Od zanimljivih i edukativnih predavanja, Mednog doručka, gastronomskih i zabavnih sadržaja, izložbi, tematskih radionica pa sve do modnih revija i predstavljanja poduzetnika i obrtnika. Sajam se održava u novoj multifunkcionalnoj hali izgrađenoj sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, a dio je Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Zemlja partner ove godine je Republika Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a grad partner je drugu godinu zaredom Grad Zagreb.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. 

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sajam su posjetili pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić,  zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević te djelatnici i osobe na stručnom osposobljavanju Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu.  

Ispis
Vrh