Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

20. godišnjica pogiblje generala Blage Zadre

  • 16. listopada 2011.
  • Hrvatski branitelji

Komemorativnim skupom ispred spomen-poprsja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru je danas obilježena 20. godišnjica pogibije generala bojnika Blage Zadre.

 

Blago Zadro istinski je heroj Vukovara i Domovinskog rata, rekao je na komemorativnom skupu potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković dodajući kako je Zadro bio običan čovjek, koji se ni po čemu nije izdvajao od drugih, ali se među prvima odazvao pozivu dr. Franje Tuđmana i postao jednim od najvećih junaka Domovinskog rata.

 

Obilježavanju 20. godišnjice nazočili su ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić , vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima i Tomislav Josić u ime Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – Kluba Trpinjska cesta 1991.

 

Uoči komemorativnog skupa, brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na grobu generala Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Vijence je položilo i svijeće zapalilo i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem.

U crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju služena je misa zadušnica

Ispis
Vrh