Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

10. susret ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije

  • 10. studenog 2019.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen 10. susret ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije 10. susret ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije
10. susret ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije

U hotelu Lav u Vukovaru održan je 10. susret ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije. Susretu se odazvalo 50-tak ratnih izvjestitelja iz svih krajeva Hrvatske .

Skup ratnih izvjestitelja HRT-a pozdravili su izaslanici predsjednice Republike i ministra branitelja, Jozo Ćurić i Krešimir Šeremet, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te u ime župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr. sc. Darko Dimić.

Zbor ratnih izvjestitelja HRT-a održao je u Vukovaru svoju redovnu skupštinu, a ratni reporteri odali su počast poginulima u obrani Vukovara kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, na Ovčari kao i u vukovarskoj bolnici.

Tom prilikom Zbor ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije odlučili su dati zahvalnicu ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu, a zahvalnica će ministru biti uručena naknadno.

Predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja Marinko Čavar obrazložio je odluku o dodjeli zahvalnice činjenicom da je ministar Medved izmjenama zakona o hrvatskim braniteljima uveo kategoriju sudionika Domovinskog rata kojom se, bez materijalnih prava, reporterima ali i liječnicima, medicinskom osoblju i pripadnicima drugih zanimanja, priznaje njihov doprinos  borbi za stvaranje neovisne Hrvatske.

Ispis
Vrh