Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan s talijanskim partnerima o projektu E.R.S.P.A.

  • 25. ožujka 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Župan s talijanskim partnerima o projektu E.R.S.P.A. Župan s talijanskim partnerima o projektu E.R.S.P.A.
Župan s talijanskim partnerima o projektu E.R.S.P.A.

Vukovar - Župan Božo Galić primio je stručnjake iz Italije, partnere u projektu E.R.S.P.A. koji provodi Općina Nijemci, u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije, te talijanskim partnerima iz Provincije Ferrara općinama Codigoro, Massa Fiscaglia, Migliaro, Migliarino, Formignana i Tresigailo. 

Projekt “E.R.S.P.A Eko-rijeka u Spačva i Po regiji" koji je sufinanciran iz sredstava EU pretpristupnog programe PHARE 2006 Jadranska prekogranična suradnja u iznosu od 150.000 €, a ukupna vrijednost projekta je 200.000 €. Projekt E.R.S.P.A. namijenjen je unapređenju ponude riječnog turizma na rijekama Spačva i Bosut izgradnjom turističke infrastrukture (broda, riječnih čamaca i promatračnice za ptice).

Partneri iz Italije županu Boži Galiću i njegovim suradnicima, prezentirali su svoje aktivnosti vezane za Projekt, pri čemu je došlo do prijenosa dobrih iskustava iz Italije , posebno iz područja uz Rijeku Po, koje će unaprijediti znanje stručnjaka u turizmu Vukovarsko-srijemske županije. Također, partneri iz Italije za vrijeme Projekta izraditi će studiju isplativosti korištenja turističkih resursa u području Spačvanskog bazena.

Ispis
Vrh