Izbornik
heeader image

Župan Galić: nužan maksimalan napor za opstanak na području općine Vrbanja i cijele županjske Posavine

  • 28. prosinca 2017.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (1).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (2).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (3).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (4).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (4).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (5).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (5).jpg
fullscreen Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja  (6).jpg
Župan Božo Galić posjetio Općinu Vrbanja (6).jpg

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je Općinu Vrbanja gdje se susreo s Velimirom Redlom i njegovim suradnicima, te su razgovarali o razvojnim projektima koji su važni za Općinu.

Načelnik Redl je upoznao župana s projektima koji su započeti ili se planiraju ali i problemima s kojima se suočavaju u svojem radu.

Jedna od tema razgovora bile su: Problematika razvoja komunalne infrastrukture na području Općine Vrbanja – priključenje na regionalni vodoopskrbni sustav Istočne Slavonije (naselja Vrbanja, Soljani i Strošinci), te izrada projektne dokumentacije za sustav odvodnje (kanalizacije); Uređenje kanalske mreže na području Općine Vrbanja – nastavak radova, te sanacija nerazvrstanih cesta i poljskih putova nakon izvršenih radova; Razmatranje mogućnosti otvaranja graničnog prijelaza Strošinci – Jamena; Razmatranje razvoja gospodarstva i poljoprivrede Općine Vrbanja kroz osnivanje Agro-klastera d.o.o.; Razmatranje mogućnosti uređenja dijela županijske ceste Ž4172 koja prolazi kroz centar naselja Vrbanja, te autobusnih stajališta; te Razmatranje mogućnosti početka izgradnje pomoćnih vanjskih igrališta u sklopu projekta Osnovne škole „Mare Švel – Gamiršek“ u Vrbanji.

Nastavno na temu mogućnosti otvaranja graničnog prijelaza Strošinci - Jamena, župan Galić je istaknuo važnost strateškog projekta Srijemska granična transvezala Ilok-Lipovac-Strošinci-Gunja. Nema razvoja gospodarstva, poljoprivrede i turizma ako nema sigurnosti i dobre cestovne infrastrukture.

Nakon sastanka župan Galić, u pratnji svojih suradnika i načelnika Redla obišao je farmu junadi u Soljanima, koja je u vlasništvu Nikole Tufegdžića. Vlasnik je prije imao tov krava ali nakon poplave 2014. godine bavi se tovom junadi.

Ispis