Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Galić nazočio predstavljanju inicijative ustrojavanja „Sustava za cjeloživotno učenje“

  • 19. travnja 2011.
  • Ured župana, Obrazovanje
fullscreen Župan Galić nazočio predstavljanju inicijative ustrojavanja „Sustava za cjeloživotno učenje“ Župan Galić nazočio predstavljanju inicijative ustrojavanja „Sustava za cjeloživotno učenje“
Župan Galić nazočio predstavljanju inicijative ustrojavanja „Sustava za cjeloživotno učenje“

Vinkovci – Cjeloživotno učenje definira se kao aktivnost učenja tijekom života sa ciljem unaprjeđivanja znanja, vještina i sposobnosti unutar osobne, građanske, društvene i poslovne perspektive. Za uspješnu tranziciju prema društvu i ekonomiji utemeljenima na znanju,vodeće načelo u cjelokupnom kontekstu učenja i usvajanja znanja treba se zasnivati na cjeloživotnom učenju.

Cjeloživotno učenje podrazumijeva stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja te uvažavanje svih oblika učenja (formalnog, neformalnog ili informalnog).

Sukladno tome održan je sastanak na kojem je predstavljena inicijativa za ustrojavanje „Sustava za cjeloživotno učenje“ (SCU).

Inicijativa se sastoji od slijedećih cjelina: Sistematičnog prikupljanja podataka o opremljenosti srednjih škola postojećim programima te mogućnostima daljnjeg razvoja u području CU, Identifikacije obrazovnih cjelina potrebnih gospodarstvu Regije, Specifikacije pojedine institucije u određenom tehnologijskom području, Identifikacije mogućih stručnih tehnologijskih studija i nadgradnja na srednje škole, Načini sistematičnog opremanja i razvoja svake obrazovne institucije u području CU, Načini pripreme zajedničkog nastupa obrazovnih institucija na tržištu, Uloga grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, te Uloga Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije - HRAST u izradi projekata za financiranje pojedinih dijelova inicijative.

Navedenom predstavljanju nazočio je i župan Božo Galić, a kako bi dobili što kvalitetniju polaznu osnovu ovog projekta na sastanak su pozvani: ravnatelji svih srednjih škola u Vinkovcima, predstavnici Agencije za razvoj VSŽ – HRAST,  te predstavnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. i Tehnološkog parka Varaždin d.o.o.

Inicijativu i viziju projekta predstavio je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, zajedno s konzultantima koji rade na ovom projektu.

Ispis
Vrh