Izbornik
heeader image

Župan Galić na 4. Danima voćara u Tovarniku

  • 27. veljače 2009.
  • Ured župana

Tovarnik - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić nazočio je 4. Danima voćara Vukovarsko-srijemske županije u Tovarniku, koje je otvorio ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, a koji su započeli izložbom voćarskih proizvoda na kojoj je vina, voćne rakije i likere te pekmeze, džemove i med izložilo 10-tak proizvođača.

Načelnik općine Tovarnik Marinko Beljo istaknuo je kako su županijski Dani voćara prilika mnogim voćarama iz Vukovarsko-srijemske županije za razmjenu iskustva na početku voćarske godine te za dodatno usavršavanje. 

Na području općine Tovarnik trenutačno je pod višegodišnjim voćnima sadnicama oko 130 hektara poljoprivrednih površina. U okviru 4. Dana voćara održalo se niz stručnih predavanja o navodnjavanju i poboljšavanju voćarske proizvodnje a prikazana je i zimska rezidba jabuke, kruške, šljive i višnje. 

Dani voćara Vukovarsko-srijemske županije održavaju se u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvoj seoskog prostora, Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu, Općine Tovarnik, Udruge voćara "Rujan", TINTL-zajedničkog ureda općina Tovarnik, Nijemci, Tompojevci, Lovas i Grada Iloka.

Ispis
Vrh