Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“

  • 09. rujna 2011.
  • Obrazovanje, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (1).jpg Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (1).jpg
Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (2).jpg Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (2).jpg
Župan Božo Galić svečano otvorio „Folklorne večeri“ (2).jpg

Tradicionalne Folklorne večeri na Trgu Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima svečano je otvorio  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, u nazočnosti gradonačelnika Mladena Karlića.

„Što smo bliže Europskoj uniji to čvršće i jače čuvamo našu tradicijsku kulturu“- poručio je  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić otvarajući Folklorne večeri.

Na Trg Vinkovačkih jeseni  župan i gradonačelnik  stigli su u prigodno ukrašenom fijakeru i u pratnji članova „Vinkovačkih šokačkih rodova“.

Kao i svake godine do sada, tako i ove, Smotrom folklora Vukovarsko srijemske županije započinju 46. „Vinkovačke jeseni“ koje se ove godine održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, pod nazivom „Ej, široki slavonski sokače",  a trajat će od 9. – 18. rujna 2011, i jedna su od najznačajnijih manifestacija u Republici Hrvatskoj.

U sklopu 46. Vinkovačkih jeseni održana je  danas, na Ervenici, jednom od najstarijih dijelova grada Vinkovaca i„Večer vinkovačkih šokačkih rodova“ koju već desetu godinu organizira istoimena udruga s ciljem očuvanja tradicije vinkovačkih Šokaca.

U središnjem gradskom parku započeo je i Sajam tradicijskih obrta i rukotvorstva. Tijekom deset sajmenih dana tradicijske proizvode i rukotvorine predstavit će 80-tak izlagača čime je ovogodišnji sajam postao i najmasovniji do sada.

Na Folklornim večerima kroz pet večeri nastupit će 57 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije i prezentirati običaje i folklor mjesta iz kojih dolaze. Sve nastupe prati ocjenjivački sud, a najbolji KUD stječe pravo predstavljati najistočniju hrvatsku županiju na državnim i drugim smotrama folklora. Organizator Folklornih večeri je vukovarsko-srijemski ZAKUD.

Osim folklornih, tijekom trajanja manifestacije održat će se i niz gospodarskih, kulturnih, zabavnih i sportskih priredbi.

Ispis
Vrh