Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe

  • 26. rujna 2018.
  • Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (1).jpg
Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (2).jpg
Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (2).jpg
fullscreen Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (3).jpg
Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (3).jpg
fullscreen Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (4).jpg
Župan Božo Galić sudjelovao je na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe (4).jpg

Ovogodišnji Kongres se održava u Slavonskom Brodu, a radi se o centralnom okupljanju predstavnika pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije i drugih okolnih zemalja o čemu svjedoči sve veći broj inozemnih sudionika, posebno iz Austrije, Njemačke, Italije, kao i predstavnika europskih udruženja iz Bruxellesa.

Tematski fokus ovogodišnjeg kongresa je mobilizacija dodatnih količina sirovine, povlačenje sredstava iz EU fondova te osiguranje konkurentnosti sektora uz pomoć inovacija i tehnoloških dostignuća.

Ovo je prilika za proširenje mreže potencijalnih kupaca, kao i upoznavanje s politikama koje će odrediti daljnji razvoj sektora u zemljama jugoistočne Europe, a raspravljati će se o ključnim strateškim, tehnološkim i komercijalnim novostima na području primarne prerade drva, cijenama piljene građe, tehnologijama sušenja, nabavi trupaca, proizvodnji peleta i električne energije iz drva i mnogim drugim temama.

Župan Galić se obratio prigodnim riječima i pozdravio sve nazočne te pohvalio organizatore konferencije. Istaknuo je kako je drvna industrija iznimno važna za Vukovarsko-srijemsku županiju, koja je prekrivena šumama sa 70.000 ha površine. Spomenuo je i velike količine drvne mase koja se siječe i odveze a namjera je da se ta sirovina pretvori u gotov proizvod i zatim ide u prodaju. Naveo je kako očekuje da će se za sljedeću godinu osigurati dovoljna količina sirovina za korištenje u proizvodnji, za sve proizvođače u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Ujedno se i zahvalio investitorima koji ulažu u naš kraj i razvijaju drvnu industriju.

Ispis
Vrh