Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio visoko priznanje „BAN JOSIP JELAČIĆ"

  • 13. prosinca 2019.
  • Ostalo
fullscreen Župan Božo Galić primio visoko priznanje „BAN JOSIP JELAČIĆ" Župan Božo Galić primio visoko priznanje „BAN JOSIP JELAČIĆ"
Župan Božo Galić primio visoko priznanje „BAN JOSIP JELAČIĆ"

Hrvatska zajednica u Srbiji proslavila je u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 17. obljetnicu utemeljenja i formiranja prvog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV). U isto vrijeme proslavljeno je i 17 godina obrazovanja na hrvatskom jeziku u Srbiji.

Tom prigodom su uručena i priznanja koje dodjeljuje Hrvatsko narodno vijeće Republike Srbije a to su priznanje „Ban Josip Jelačić“ za društevni rad u hrvatskoj zajednici, priznanje za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku „Pajo Kujundžić“ i priznanje „dr. Josip Andrić“ za doprinos hrvatskoj kulturi.

Za doprinos u društvenim aktivnostima - priznanje "Ban Josip Jelačić" primio je župan Božo Galić.

Priznanje „Ban Josip Jelačić“ je priznanje koje Hrvatsko nacionalno vijeće svake godine dodjeljuje za društveni rad u hrvatskoj zajednici. Ovo priznanje nosi ime po Josipu Jelačiću, hrvatskom banu rođenom u Petrovaradinu.

Kako stoji u obrazloženju, župan Galić je od samog početka svog mandata, kontinuirano pomagao hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji.

Od pomoći u stipendiranju studenata, projekta opremanja Doma DSHV-a, pomoći udrugama kulture i nogometnoj reprezentaciji hrvatske manjine u Republici Srbiji, političkoj potpori i promoviranju hrvatske zajednice u Republici Hrvatskoj pa sve do nedavne kupovine Šokačke kuće u Vajskoj, te je inicijator posjeta Hrvatske zajednice županija hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji.

Župan se zahvalio na ovoj velikoj nagradi te istaknuo kako će i dalje pomagati hrvatskoj zajednici u Vojvodini.

"Naš mali doprinos mojih suradnika i mene rezultirao je ovim velikim i značajnim priznanjem. I dalje ćemo nastaviti pomagati kako bi osnažili položaj hrvatske zajednice u Republici Srbiji. " -rekao je župan Galić.

Čestitajući im obljetnicu, zaželio im je još puno uspjeha u budućem radu.

Uručena su još dva priznanja: "Dr. Josip Andrić“ za doprinos hrvatskoj kulturi dobila je etnologinja iz Zagreba Milana Černelić, a "Pajo Kujundžić" dobila je Subotička biskupija za doprinos u obrazovanju na hrvatskom.

Ispis
Vrh