Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić primio direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića

  • 14. lipnja 2018.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (1).jpg Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (1).jpg
Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (1).jpg
fullscreen Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (2).jpg Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (2).jpg
Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (2).jpg
fullscreen Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (3).jpg Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (3).jpg
Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (3).jpg
fullscreen Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (4).jpg Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (4).jpg
Župan Galić primio direktora HTZ-a Staničića (4).jpg

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić tijekom službenog boravka u Slavoniji susreo se danas u Vukovaru s direktorima turističkih zajednica županija s područja klastera Slavonija. Tijekom posjeta održao je sastanak i sa županom Božom Galićem.
Na sastanku se razgovaralo o temama vezane uz udruženo oglašavanje u kampanjama javnog i privatnog sektora, sajamske nastupe i posebne prezentacije te druge važne promotivne aktivnosti s ciljem još snažnijeg tržišnog pozicioniranja Slavonije.

U suradnji s turističkim klasterom Slavonija, koji okuplja pet slavonskih županija, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na jesen će tiskati posebnu brošuru u kojoj će biti prezentirana turistička ponuda Slavonije.

„Kada govorimo o resursima, prirodnim ljepotama, kulturnoj i povijesnoj baštini klaster Slavonija ima najveći potencijal. Ne smijemo zaboraviti niti kvalitetnu gastro i eno ponudu koja je nadaleko poznata. „- rekao je Staničić.

Pojasnio je i kako će prije tiskanja brošure do kraja ovoga mjeseca dobiti konkretne prijedloge o sajamskim nastupima kao i da će dio njih HTZ i financijski poduprijeti. Staničić je najavio i kako će u sklopu zajedničkog projekta s Ministarstvom turizma "Hrvatski digitalni turizam" biti revidirani i osmišljeni novi programi za turističke inicijative na nerazvijenim područjima te da će biti nadopunjena i osvježena stranica kontinentalnog turizma gdje će dobar dio biti posvećen i Slavoniji.

„Kontinentalni turizam u hrvatskom turizmu trenutačno participira sa samo četiri posto turističkog prometa. Međutim, sigurni smo kako nas s obzirom na sve što se poduzima i što se planira u narednom razdoblju očekuje rast udjela kontinentalnog turizma u ukupnom prometu i brži razvoj slavonskog turizma. Neophodna je sinergija na povezivanju javnog i privatnog partnerstva, usmjerena na turističku infrastrukturu i nove smještajne objekte, na povezivanje poljoprivrede s turizmom, a uz kvalitetnu promociju na ovom se području turizam može brže razvijati.“ istaknuo je Staničić.

Najavio je i kako će ove godine HTZ u turizam nerazvijenih kontinentalnih područja biti uloženo više od 11 milijuna kuna dok će u idućim godinama ta ulaganja rasti u skladu s turističkim projektima.

Župan Galić rekao je kako Vukovarsko-srijemska županija ima ogromne turističke potencijale koji se iz godine u godinu razvijaju. Podsjetio je i na brojne turističke nagrade i priznanja koja dolaze na istok Hrvatske.

„Zadaća lokalne i regionalne uprave je gradnja infrastrukture u suradnji s privatnim sektorom. Što nam vrijedi dovoditi goste ako nemaju gdje prenoćiti? Ne želimo biti prolazna stanica već da turisti ostanu više dana, da se tu zadrže što dulje.

Broj noćenja raste, ali treba raditi i dalje na infrastrukturnim objektima uz korištenje europskih fondova“-  istaknuo  je župan Galić.

Ispis
Vrh