Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić posjetio je tvrtku Protein d.o.o. u Boboti

  • 27. travnja 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Župan Božo Galić posjetio je tvrtku Protein d.o.o. u Boboti Župan Božo Galić posjetio je tvrtku Protein d.o.o. u Boboti
Župan Božo Galić posjetio je tvrtku Protein d.o.o. u Boboti

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa suradnicima, posjetio je tvrtku Protein d.o.o. gdje ga je dočekao vlasnik Drago Rusmirović , koji ga je upoznao  s radom tvrtke, problemima s kojima se susreću te planovima za naredno razdoblje.

Protein d.o.o. je tvrtka koja se bavi tovom svinja u vlastitom uzgoju ali i kod kooperanata te u vlasništvu imaju silose i mješaonicu stočne hrane. Radnici, njih 50-ak obrađuje 400 ha zemlje, godišnje utove 25.000 tovljenika, te svakoga mjeseca pripremi i utrži 800 tona stočne hrane. Posluju bez kreditnih opterećenja i poslovni rezultat je uvijek pozitivan s višemilijunskim plaćenim porezima i doprinosima.

Protein je odličan primjer obiteljskoga biznisa koji raste više od 50 godina, dobro su organizirani, tržišno dobro pozicionirani i mogli bi reći „otporni na tržišne potrese“.

Pripremaju projekte kako bi se kandidirali za potpore iz Programa ruralnoga razvoja, zbog investiranja u povećanje standarda uzgoja svinja, a od županije očekuju pomoć u smislu smanjenja čekanja oko dozvola i lakše komunikacije s nadležnim institucijama radi ishođenja dozvola.

Župan Galić je istaknuo odličnu dosadašnju suradnju Vukovarsko-srijemske županije s klasterom svinjogojaca koja će se nastaviti i dalje, radi unaprjeđenja i rasta svinjogojstva na području županije.

Ispis
Vrh