Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić otvorio jubilarnu 50. Iločku berbu grožđa

  • 02. rujna 2017.
  • Ostalo, Turizam i kultura, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Ured župana
fullscreen Iločka berba grožđa (2).bmp Iločka berba grožđa (2).bmp
Iločka berba grožđa (2).bmp
fullscreen Iločka berba grožđa (1).bmp Iločka berba grožđa (1).bmp
Iločka berba grožđa (1).bmp
fullscreen Iločka berba grožđa (3).bmp Iločka berba grožđa (3).bmp
Iločka berba grožđa (3).bmp
fullscreen Iločka berba grožđa (4).bmp Iločka berba grožđa (4).bmp
Iločka berba grožđa (4).bmp

Tradicionalna manifestacija iločkog kraja, Iločka berba grožđa koja slavi početak berbe grožđa u iločko - srijemskom vinogorju „50. Iločka berba grožđa“ svečano je otvorena, a otvorio ju je župan Božo Galić, simboličnim rezanjem grožđa sa trske.

Manifestacija se ove godine održava od 29.08. do 03.09. a središnji dio manifestacije održava se tijekom prvog vikenda u rujnu, točnije od 1. do 3.rujna, s brojnim programima, na kojima se okupi i najveći broj posjetitelja.

Iločka berba grožđa najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još 1962. godine. Njezino održavanje imalo je samo prekid tijekom Domovinskog rata i okupacije. Organizator i generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Ilok dok je počasni i visoki pokrovitelj 50. Iločke berbe predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Ispred Grada i Turističke zajednice grada Iloka za ovogodišnju jubilarnu 50-tu po redu manifestaciju za posjetitelje pripremljen niz zabavnih, kulturnih, vinskih, sportskih i drugih sadržaja, a koji će biti zanimljivi svakome posjetitelju.

Ispis
Vrh