Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić otvorio 7. Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva

  • 11. rujna 2009.
  • Ured župana

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić otvorio je 7. Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva  koji se u Vinkovcima održava u okviru 44. Vinkovačkih jeseni. Otvarajući Sajam, župan Galić je istaknuo kako on predstavlja proizvodne, izvozne i uslužne mogućnosti hrvatskog i regionalnog gospodarstva i ima veliko značenje kako za same Vinkovce tako i za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Sajam je  otvoren do 13. rujna na kojem izlaže 120 gospodarstvenika iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Svrha Vinkovačkog jesenskog sajma gospodarstva je prezentiranje rezultata gospodarskih kretanja i najavljivanje  pravaca razvoja gospodarstva. Program izlaganja sajma obuhvaćao je prezentacije izlagača, demonstracije proizvoda i usluga, tematska predavanja i stručne skupove, te seminare i okrugle stolove na temu turizma, obrtništva, male privrede, prehrane, poljoprivrede i drugo.

Jedan od štandova na sajmu  je uredio Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskog prostora Vukovarsko-srijemske županije, na kojem su se mogli vidjeti i kušati biseri Slavonije poput: slavonskog kulina, slanine, čvaraka, sira, slavonske šljivovice, meda, kao i rukotvorine: šlinge, razni ručno izrađeni tradicijski proizvodi, zlatovez i dr. a predstavili su se udruga „Bošnjački šlingeraji“ iz Bošnjaka, OPG Knežević iz Šiškovaca, udruga „Divan“ iz Cerne, OPG Vinko Perković iz Retkovaca, Anica Makarević iz Gradišta, OPG Zdenko Perakić iz Bošnjaka i OPG Damir Lenić iz Bošnjaka.

Ispis
Vrh