Izbornik
heeader image

Župan Božo Galić na premijeri dokumentarnog filma o Siniši Glavaševiću i paljenju svijeća u dvorištu vukovarske bolnice

  • 17. studenog 2010.
  • Obrazovanje, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić na premijeri dokumentarnog filma o Siniši Glavaševiću i paljenju svijeća u dvorištu vukovarske bolnice
Župan Božo Galić na premijeri dokumentarnog filma o Siniši Glavaševiću i paljenju svijeća u dvorištu vukovarske bolnice

Vukovar - U Hrvatskom domu u Vukovaru premijerno je prikazan dugometražni dokumentarni film "Zaustavljeni glas" autorice Višnje Starešine, o ratnom novinaru Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću.

Premijeri filma nazočio je i župan Božo Galić, predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Petroslav Sapunar, predstavnici gradskih,  društvenih i crkvenih institucija kao i obitelj Siniše Glavaševića.

Ideju za film Višnja Starešina je dobila lani prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.godine, a koristila je različite televizijske snimke kojima je kako ističe, željela naglasiti duh otpora Vukovaraca.

Film je rađen u produkciji Interfilma i koprodukciji Hrvatske televizije, a na premijeri u Vukovaru bio je i Bojan Glavašević, sin Siniše Glavaševića ubijenog na Ovčari 20.studenog 1991.godine.

Po završetku filma župan Galić nazočio je i paljenju svijeća za sve poginule i nestale vukovarce, kod spomen obilježja u krugu vukovarske bolnice, iz koje je, nakon pada Vukovara, u smrt odvedeno više od 200 ranjenika pogubljenih na Ovčari.

Molitvu je pred spomen-obilježjem, predvodio fra Ivica Jagodić iz vukovarske župe sv. Filipa i Jakova.

Ispis
Vrh