Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše

  • 04. rujna 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Ured župana

Zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim kao posljedica vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom, uslijed ekstremno visokih temperatura u periodu od 05.srpnja do 01.rujna 2017. Godine, te zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode od suše,  Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda predložilo je vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću proglašenje elementarne nepogode za područje Vukovarsko-srijemske županije.

Stoga je, temeljem Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, te dostavljenih zahtjeva kao i prijedloga Županijskog povjerenstva, župan Božo Galić donio

 

ODLUKU

o proglašenju elementarne nepogode od suše

 

za područje gradova: Iloka, Otoka, Vukovara i Županje

te općina: Andrijaševaca, Babine Grede, Bogdanovaca, Borova, Bošnjaka,

Cerne, Drenovaca, Gradišta, Gunje, Ivankova, Jarmine, Markušice, Negoslavaca, Nijemaca, Nuštra, Privlake, Starih Mikanovaca, Štitara, Tordinaca, Vođinaca i Vrbanje.

 

 

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska / Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće  - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

U prilogu se može pročitati cjelovita Odluka o proglašenju elementarne nepogode.

Ispis

Priloženi dokumenti

Vrh