Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH

  • 05. veljače 2020.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (1).jpg Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (1).jpg
Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (1).jpg
fullscreen Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (2).jpg Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (2).jpg
Župan Božo Galić čestitao je dobitnicima odlikovanja i priznanja koje su primili od Predsjednice RH (2).jpg

Povodom svečanog uručenja odlikovanja i zahvalnica Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zasluženim pojedincima i ustanovama, među kojima su bili pojedinci s područja Vukovarsko-srijemske županije: začasnom kanoniku i župniku župe sv. Euzebija i Poliona mons. Tadiji Pranjiću te ravnateljici Muzeja vučedolske kulture Mireli Hutinec, župan Božo Galić čestitao im je prigodnim riječima.

 

Mons. Tadiji Pranjić upućena je čestitka sljedećeg sadržaja:

Uzoriti mons. Pranjiću!

Čestitam Vam na primljenom odlikovanju i  priznanju koje ste dobili od Predsjednice Republike Hrvatske za svoje djelovanje,  kojim ste pridonijeli razvoju i ugledu ne samo Grada Vinkovaca već i Vukovarsko-srijemske županije te Republike Hrvatske.

Kao dugogodišnji župnik ali i kao dekan Vinkovačkog dekanata dali ste velik doprinos u službi bivajući uz svoje župljane i župu.

Najviše ste dali sebe i svoj nesebični rad te humanost pokazujući je danonoćno u Domovinskom ratu prema našim hrabrim hrvatskim braniteljima, pružajući im pastoralnu i humanitarnu te nesebičnu pomoć i duhovnu okrepu ožalošćenim obiteljima i kada ste  ispraćali poginule na vječna počivališta.

Isto tako, borili ste se i bili aktivni za vrijeme obnove izgorene i razrušene  crkve u centru Vinkovaca, ali i tijekom povratka prognanika kada ste im davali snagu uz Božju riječ, koja je puno značila svakom čovjeku.

Iznimno mi je drago što je odlikovanje Reda kneza Domagoja s ogrlicom, odlikovanje Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, došlo u Vaše ruke, jer ste ga doista i zaslužili! 

S osobitim poštovanjem,

Božo Galić, dipl.ing.

 

Gospođi Mireli Hutinec, upućena je čestitka sljedećeg sadržaja:

Poštovana ravnateljice Hutinec,

Nakon što ste se među prvima vratili u rodni Vukovar, zahvaljujući Vašem predanom istraživačkom radu uspjeli ste oživjeti sjećanje na korijene naše civilizacije, na Vučedolsku kulturu kao okosnicu Muzeja vučedolske kulture.

Kao što nikad nećemo zaboraviti Domovinski rat, žrtvu i patnju Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, tako nećemo zaboraviti ni Vučedolsku kulturu zahvaljujući radu Vas i Vaših suradnika, na stalnoj promidžbi kulturne baštine našeg kraja, naše Hrvatske.

Iznimno mi je drago što je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića, odlikovanje Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, došlo u Vaše ruke jer ste ga doista i zaslužili!

S osobitim poštovanjem,

Božo Galić, dipl.ing.

Ispis
Vrh