Izbornik
heeader image

Znanstveni forum "Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta"

  • 10. listopada 2017.
  • Gospodarstvo
fullscreen Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (1).jpg
Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (1).jpg
fullscreen Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (2).jpg
Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (2).jpg
fullscreen Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (3).jpg
Znanstveni forum Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta (3).jpg

Danas je u Osijeku u organizaciji Ekonomskog fakulteta i Hrvatske udruge poslodavaca održan znanstveni forum pod nazivom "Pametnim specijalizacijama do pametnog rasta". Na skupu se raspravljalo o poziciji hrvatskog gospodarstva u globalnim razmjerima, konkurentnosti i inovativnosti naših poduzetnika, te o aktivnostima i mjerama kojima bi se inicirao snažniji gospodarski rast od aktualnog. U tom kontekstu poseban naglasak je dan na poticanje i ulaganja u inovativnost, istraživanje i razvoj.

U radu ovog foruma su osim predstavnika državne i lokalne uprave i poduzetnika, nazočili i predstavnici obrazovnih i znanstvenih institucija, a sudionike je u ime Vlade RH pozdravila Martina Dalić, podpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Upravo je ministrica istaknula da su ulaganja javnog i privatnog sektora u istraživanje, inovacije i razvoj u RH preniska i iznose tek 0,85% BDP-a i da s takvom razinom ulaganja ne možemo očekivati neke značajnije pomake i dostizanje razvijenih gospodarstava.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na ovom događanju bio je nazočan v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zdenko Podolar.

Ispis