Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Završen 18. Festival glumca

  • 23. svibnja 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen Završen 18. Festival glumca (1).jpg Završen 18. Festival glumca (1).jpg
Završen 18. Festival glumca (1).jpg
fullscreen Završen 18. Festival glumca (2).jpg Završen 18. Festival glumca (2).jpg
Završen 18. Festival glumca (2).jpg
fullscreen Završen 18. Festival glumca (3).jpg Završen 18. Festival glumca (3).jpg
Završen 18. Festival glumca (3).jpg
fullscreen Završen 18. Festival glumca (4).jpg Završen 18. Festival glumca (4).jpg
Završen 18. Festival glumca (4).jpg

Deset dana trajao je ovogodišnji, 18. po redu, Festival glumca u kojima je odigrano 20 predstava, a sudjelovao veliki broj kazališnih kuća kao i brojna glumačka imena koja su pokazala svoj talent glumeći svoje uloge na sceni.

Ocjenjivački sud 18. Festivala glumca, u čijem sastavu su bili:

  1. Mira Perić-Kraljik (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku) 
  2. Joško Ševo (Akademija dramske umjetnosti, Zagreb) 
  3. Vera Zima (Zagrebačko kazalište lutaka),

odlučio je o dobitnicima nagrada ovogodišnjeg Festivala.

 

***Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja glumačka ostvarenja dobili su:
-Nataša Janjić za ulogu Elmire u predstavi Tartuffe Jean-Baptistea Poquelina Molièrea u režiji Marco Sciaccaluga i i zvedbi GDK Gavella, Zagreb.
-Ljiljana Bogojević za ulogu Dore Labudan u predstavi Breza Borivoja Radakovića u režiji Želimira Mesarića i izvedbi HNK u Varaždinu.
-Siniša Popović za uloge Inspektora, Ministra i Ex-ministra u predstavi Tko je srušio Berlinski zid Amira Bukvića u režiji Zorana Mužića u izvedbi Glumačke družine Histrion.

-Rene Medvešek za ulogu u predstavi Kontrabas Patricka Süskinda u vlastitoj režiji i u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.


***Nagradu Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje mladoj/m glumici/cu do 28 godina dobio je Mladen Kovačić za uloge Voditelja, Novinara, Špijuna i Seljaka u predstavi 39 stepenica Johna Buchana / Alfreda Hitchcocka / Patricka Barlowa u režiji Franke Perković i produkciji Kazališta Virovitica, Ludens teatra,iz Koprivnice i Hrvatskog kazališta Pečuh.


***Nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Pero Juričić za uloge Djeda i Sebastijana u predstavi Heidi u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva.

 

***Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi 39 stepenica Johna Buchana / Alfreda Hitchcocka / Patricka Barlowa u režiji Franke Perković i produkciji Kazališta Virovitica, Ludens teatra,iz Koprivnice i Hrvatskog kazalištea Pečuh.

Svečanost zatvaranja i dodjela nagrada 18. Festivala glumca održana je večeras u kino-dvorani „Kristal“, u Županji, u nazočnosti saborskog zastupnika Kreše Filipovića, zamjenika župana Mate Golubičića, predsjednika Županijske skupštine Antuna Tonija Žagara, gradonačelnika domaćina Davora Miličevića i brojnih gostiju.

Festival je svečano zatvorio predsjednik Festivalskog odbora Festivala glumca, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić, najavljujući kako se slijedeće godine 19. Festival glumca otvara u Vinkovcima.

Nakon dodjele nagrada, upriličena je izvedba šokačkog mjuzikla „Bećarske vatre“ KUD-a „Kristal“ iz Županje u režiji Himze Nuhanovića.

Nagrade su uručili ovogodišnji Zlatni sponzor 18. Festivala glumca – „Sladorana“ Županja i „Spačva“ Vinkovci, predstavnici svih 5 gradova naše županije, te Vukovarsko-srijemska županija.

Ispis
Vrh