Izbornik
heeader image

Završen 12. DORF (Festival dokumentarnog rock filma)

  • 25. kolovoza 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Završen 12. DORF
Završen 12. DORF

Nakon uvodnog trodnevnog programa početkom kolovoza u Primoštenu, ovogodišnje DORF izdanje zaključeno je 25. kolovoza u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Žiri u sastavu Varja Močnik, Boris Hrepić i Siniša Labrović odlučio je dodijeliti nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji filmu Glasnije od oružja, autora Miroslava Sikavice.

Posebno DORF  2018 priznanje dobila su 2 filma: „Glazba je umjetnost trenutka LP film Laibach“, autora Igora Zupea iz Slovenije te film „Pope, vrati se“ autora Tonija Volarića.

Ovogodišnju DORF nagradu za životno djelo dobio je prevoditelj i pjesnik Vojo Šindolić, a nagradu za doprinos undergroundu izdavačka kuća Šareni dućan iz Koprivnice.

Autor sve 3 ovogodišnje nagrade je sjajni kipar Miro Župa iz Splita, a vizualni identitet 12.DORF je djelo Martina Peranovića, iz Otoka.

Festival DORF 2018. održao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Svečanosti otvorenja DORF-a, proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada prisustvovao je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Viktor Lukačević.

Ispis
Vrh