Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Josip Dabro se uključio u rješavanje statusa lovačkog doma u Gunji

  • 05. prosinca 2017.
  • Ostalo, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Ured župana
fullscreen Rješavanje statusa lovačkog doma u Gunji (1).jpg
Rješavanje statusa lovačkog doma u Gunji (1).jpg
fullscreen Rješavanje statusa lovačkog doma u Gunji (2).jpg
Rješavanje statusa lovačkog doma u Gunji (2).jpg

Danas je u Gunji na inicijativu općinskog načelnika Ante Gutića održan radni sastanak Vukovarsko-srijemske županije, općine Gunja, Hrvatskih šuma i lovačke udruge „Ris“ Gunja na temu rješavanja statusa lovačkog doma u Gunji.

Radi se o lovačkom domu koji se nalazi u vlasništvu Hrvatskih šuma, a koji u zakupu koriste općina Gunja i lovačka udruga Ris Gunja. Općina Gunja ima namjeru da kroz korištenje fondova koje imaju na raspolaganju stave dom u funkciju iskoristivosti sa smještajnim kapacitetima sa svrhom razvoja ruralnog i lovnog turizma čime bi na raspolaganju osim smještajnog prostora dobili i veći prezentacijsko-marketinški prostor iskoristiv za razne manifestacije i događanja.

Na radnom sastanku su na prijedlog zamjenika župana Josipa Dabre doneseni određeni zaključci, a najvažniji je da općina Gunja odmah krene u aktivnostima prema Hrvatskim šumama kako bi se objekt prenio u vlasništvo općine s čime bi oni stekli mogućnost obnavljanja i sređivanja doma. Vukovarsko-srijemska županija stoji na raspolaganju i učinit će sve u svojoj nadležnosti da se ovaj i svi ovakvi objekti u našoj županija stave u funkciju zaključio je zamjenik župana Josip Dabro.

Osim zamjenika župana i načelnika općine radnom sastanku su nazočili upravitelj UŠP Vinkovci Damir Dekanić, predsjednik lovačke udruge „Ris“ Gunja Darko Jaružanin, predsjednik Općinskog vijeća Boris Nikolić, zamjenik načelnika Antonio Marković te viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Buhač.

Ispis
Vrh