Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Josip Dabro nazočio svečanosti otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara

  • 10. srpnja 2018.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Svečanost otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara (1).jpg
Svečanost otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara (1).jpg
fullscreen Svečanost otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara (2).jpg
Svečanost otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara (2).jpg

Dubrovačke ljetne igre, 69. po redu, svečano su otvorene a ispred crkve svetog Vlaha zavijorila se zastava Libertas i tako označila početak najznačajnijeg nacionalnog kulturnog festivala.

Programu kazališne i glazbeno-scenske priredbe, nadaleko poznate europske kulturne manifestacije utemeljenoj  na bogatoj  povijesti i kulturnoj baštini, sudjelovali su brojni glumci, zboristi te  članovi folklornih ansambala, a svečanosti otvorenja sudjelovala je i publika.

Svečanosti je, uz brojne goste i uzvanike, a u ime župana Vukovarsko-srijemske županije župana Bože Galića, nazočio zamjenik župana Josip Dabro.

Gradonačelnik Mato Franković je izrazivši dobrodošlicu pozdravio sve nazočne te istaknuo: " Grad prije svega mora biti mjesto života, rada, okupljanja i razvoja njegovih građana. Ako Grad bude po mjeri njegovih stanovnika, bit će privlačniji i našim gostima i posjetiteljima. Stoga, otvorimo se, mijenjajmo se, prilagođavajmo se vremenima, budimo hrabri i odvažni, umjereni i mudri. S tom mišlju, dragim gostima želim da se u Gradu osjećaju kao kod kuće."

Večer je završila spektakularnim vatrometom, čime je proslavljen početak nove festivalske sezone, koja će do 25. kolovoza na 20 ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika predstaviti približno 2000 umjetnika iz cijelog svijeta.

Ispis
Vrh