Izbornik
heeader image

Zamjenik župana Josip Dabro nazočio Danima hrvatskog filma u Orašju

  • 01. rujna 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Dani hrvatskog filma u Orašju
Dani hrvatskog filma u Orašju

Na početku svečanosti otvorenja festivala “Dani hrvatskog filma” u Orašju, u kino dvorani, utemeljitelj i glumac Ivo Gregurević u tišini iskoračio je na pozornicu i dočekan burnim pljeskom i ovacijama.

Tom prigodom je rekao: „Evo 23. godinu održavamo Dane hrvatskog filma i to je puno, negdje na sredini moje karijere. Nemojte se čuditi, jer ću sigurno još 23 godine održavati ove Dane.“ Na pozornicu je pozvao svog prijatelja, velikog pjesnika Enesa Kiševića koji je naglasio kako s Ivom prijateljuje više od pola stoljeća, a prvi put su se upoznali na glumačkoj akademiji.

Festival je proglasio otvorenim načelnik općine Orašje Stanko Vincetić i tom prigodom je rekao kako je ovaj festival stavio Orašje u centar pozornosti kad je kultura u pitanju i zahvalio svima koji su došli na festival.

Na svečanosti otvorenja festivala bili su brojni visoki uzvanici, predstavnici hrvatskog naroda u državnim institucijama  i nositelji izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH, Federacije BiH, Brčko Distrikta te predstavnici javnih institucija u Republici Hrvatskoj.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije svečanom otvaranju festivala nazočio je zamjenik župana Josip Dabro.

Po završetku svečanosti otvorenja i projekcije filma „Za ona stara dobra vremena“, autora Eduarda Galića.

Ispis
Vrh