Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Zamjenik župana Damir Barna sudjelovao na Konferenciji o prometnoj povezanosti u Bruxellesu

  • 10. listopada 2017.
  • Promet i komunikacije, Ured župana
fullscreen Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (1).jpg Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (1).jpg
Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (1).jpg
fullscreen Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (2).jpg Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (2).jpg
Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (2).jpg
fullscreen Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (3).jpg Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (3).jpg
Zamjenik župana Damir Barna na Konferenciji u Bruxellesu (3).jpg

U okviru Europskog tjedna regija, u Europskom parlamentu je održana konferencija na temu „Zajedno do EU fondova – za bolju prometnu povezanost“.  Organizatori konferencije su Dubrovačko-neretvanska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija te zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica.

Sve nazočne na skupu je pozdravio i prigodnim riječima se obratio Damir Barna, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, i tom prigodom istaknuo je važnost razvoja prometne mreže europskih zemalja, pa tako i Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije, koje se nalaze na europskim prometnim koridorima. 

Prije zamjenika Barne pozdravne riječi uputila je Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP delegacije, a potom su se obratili Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije te Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Na samom početku ovoga skupa istaknut je značaj razvoja prometnih pravaca, osobito onih u okviru Paneuropske mreže pravaca s naglaskom na koridor Vc.

U radnom dijelu konferencije Maja Bakran, zamjenica generalnog direktora Opće uprave za mobilnost i promet DG MOVE istaknula je značaj razvoja željezničkog prometa kao i modernizacije te izgradnje prometne infrastrukture za koju je Hrvatska iz EU fondova iskoristila 432 milijuna eura u svrhom modernizacije i izgradnje nove prometne infrastrukture.

U radnom dijelu sudjelovali su i Goran Štefanić, Veleposlanik i zamjenik stalnog predstavnika RH pri EU, Tomislav Mihotić, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH te Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze.

Budući su hrvatski koridori slabo zastupljeni u mreži europskih koridora, na kraju konferencije održana je i panel diskusija na temu "Važnost prometnih veza u potpori regionalnom gospodarskom razvoju", u kojoj su sudjelovali Paolo di Laura Frattura, predsjednik regije Molise iz Italije, Ivan Anušić, župan Osiječko-baranjske županije, Aldrin Dalipi, predsjednik regije Tirana iz Albanije te Mauro D'Attis, član Europskog odbora regija.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije u radu konferencije je sudjelovao Ilija Cota, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST.

Ispis
Vrh