Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Vinkovački radio proslavio 61.rođendan

  • 08. studenog 2019.
  • Ostalo
fullscreen Vinkovački radio proslavio 61 (1).jpg Vinkovački radio proslavio 61 (1).jpg
Vinkovački radio proslavio 61 (1).jpg
Novosti.hr
fullscreen Vinkovački radio proslavio 61 (2).jpg Vinkovački radio proslavio 61 (2).jpg
Vinkovački radio proslavio 61 (2).jpg
fullscreen Vinkovački radio proslavio 61 (3).jpg Vinkovački radio proslavio 61 (3).jpg
Vinkovački radio proslavio 61 (3).jpg
fullscreen Vinkovački radio proslavio 61 (4).jpg Vinkovački radio proslavio 61 (4).jpg
Vinkovački radio proslavio 61 (4).jpg
fullscreen Vinkovački radio proslavio 61 (5).jpg Vinkovački radio proslavio 61 (5).jpg
Vinkovački radio proslavio 61 (5).jpg

Vinkovački radio, koji je uz tjednik Vinkovački list i portal novosti.hr dio medijske kuće Novosti, proslavio je 61. rođendan. Stoga je sinoć priređen zanimljiv program u srednjovjekovnoj crkvi Meraja u prostoru Galerije fotografija.

Obilježavanju rođendana Vinkovačkog radija nazočio je župan Božo Galić i tom je čestitao je djelatnicima rođendan radija te se zahvalio  na dosadašnjoj dobroj suradnji a posebno na izvješćivanju o događanjima iz naše županije.

Glavna i odgovorna urednica i v. d. direktora Marija Gerovac predstavila je audiovizualni spektakl na način da se povezala suvremena kultura sa starom arhitekturom ove jedinstvene građevine - crkve na Meraji, te je pripremljen vizualni hologramski spektakl kakav dosad nije bilo prilike vidjeti, a u duhu urbanog radija priređen je i odličan koncert.

Radiopostaja Vinkovci započela je emitiranje programa 5. studenoga 1958. na 226,4 mHz a od 6. lipnja 1988. Radiopostaja Vinkovci emitira program na 90,2 mHz. Na početku program na radiju trajao je tri sata, a danas program traje od 0 do 24 sata.

Posebno važno vrijeme za radiopostaju Vinkovci bilo je 90-ih, u vrijeme Domovinskog rata, kada su vijesti i informacije vinkovačkog radija građanima često bile jedina veza sa svijetom. Stoga su djelatnici odlikovani spomenicama Domovinskog rata, a veći broj njih i odličjima Bljesak i Oluja. Zbog kvalitetnog rada u informiranju javnosti, djelatnici su dobitnici i brojnih strukovnih i novinarskih nagrada.

Ispis
Vrh