Izbornik
heeader image

Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

  • 19. ožujka 2019.
  • Ured župana
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (1).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (1).JPG
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (2).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (2).JPG
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (3).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (3).JPG
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (4).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (4).JPG
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (5).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (5).JPG
fullscreen Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (6).JPG
Veleposlanik Države Izrael, Nj.E. Ilan Mor posjetio VSŽ (6).JPG

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Ilan Mor danas je posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju, prvu županiju od svog imenovanja. U Palači Srijem prijem veleposlanika Mora upriličio je župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić sa suradnicima, te ga upoznao sa bogatom poviješću, gospodarskim te kulturno-turističkim potencijalima i područjima od strateškog interesa za Vukovarsko-srijemsku županiju. Osobito je naglasio da Vukovarsko-srijemska županija uspješno surađuje s državom Izrael, a rezultat uspješne suradnje je studija razvoja poljoprivrednog sektora izraelske tvrtke Tahal koja datira iz 2015. godine.

Župan Galić osvrnuo se na odličnu suradnju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i Vukovarsko-srijemske županije te su zajedno s pet općina i Zadrugom Vinkovačka šparoga osnovali županijsku tvrtku Agro-klaster koja okuplja obiteljska gospodarstva, individualne proizvođače i lokalnu zajednicu te tržištu nudi njihove kvalitetne poljoprivredno-prehrambene proizvode kao što su šparoge, češnjak, slavonski suhomesnati proizvodi od crne svinje, češnjak, med, pirovo brašno i drugi proizvodi.

Veleposlanik Mor zahvalio se na srdačnom i prijateljskom prijemu, te je izrazio oduševljenje ostvarenom suradnjom Izraela i Vukovarsko-srijemske županije u sektoru poljoprivrede, osobito posredstvom izraelske tvrtke Tahal te je podržao daljnju suradnju na područjima od zajedničkog interesa, osobito na području poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i turizma. Obzirom na prijateljske odnose dvije države posebno je pozvao stanovnike Vukovarsko-srijemske županije i građane Republike Hrvatske da posjete državu Izrael bilo turistički bilo poslovno, a poseban je poziv uputio na svečanost izbora za pjesmu Eurovizije, Eurosong 2019. koji će se krajem svibnja održati u Tel Avivu.

Veleposlanik Mor prethodno je posjetio Memorijalno groblje Vukovar te položio vijenac u čast žrtava Domovinskog rata, zatim Spomen obilježje Ovčara i Muzej vučedolske kulture u Vukovaru.

Ispis
Vrh