Izbornik
heeader image

Večeranjakovoj domovnici u Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna

  • 23. ožujka 2019.
  • Ured župana
fullscreen Večeranjakovoj domovnici u  Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (1).jpg
Večeranjakovoj domovnici u Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (1).jpg
izvor: http://fenix-magazin.de
fullscreen Večeranjakovoj domovnici u  Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (2).jpg
Večeranjakovoj domovnici u Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (2).jpg
izvor: http://fenix-magazin.de
fullscreen Večeranjakovoj domovnici u  Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (3).jpg
Večeranjakovoj domovnici u Bad Homburgu nazočio zamjenik župana Damir Barna (3).jpg
izvor: http://fenix-magazin.de

U njemačkom gradu Bad Homburg održana je 13. Večernjakova domovnica, hrvatska domovinska nagrada Hrvatima izvan domovine i oni koji su ostvarili uspjeh izvan domovine. 

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik župana Damir Barna, a sudjelovali su dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, međimurski župan Matija Posavec

Među gostima bili su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade premijera Andreja Plenkovića te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Zdravka Bušić kao izaslanica ministrice Marije Pejčinović Burić.

Nazočili su i dvojica gradonačelnika s juga i istoka Hrvatske, gradonačelnik Bad Homburgu prijateljskog grada Dubrovnika Mato Franković i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, te brojni visoki gosti i uzvanici, predstavnici društvenog, političkog, znanstvenog, sportskog i kulturnog područja djelovanja.

Uz organizatore manifestacije, sve ih je pozdravio domaćin u Bad Homburgu, gradonačelnik grada Bad Homburga Alexander Hetjes.

Prije početka finalne večeri, goste s pjesmom su dočekali TS Alkari iz Švicarske. Voditelji programa izbora su Frano Ridjan jedan od omiljenih lica HTV i jedna od popularnijih Hrvatica u iseljeništvu Davorka Tovilo.

U glazbenom djelu Domovnice nastupali su: primadona Berlinske opere Evelin Novak, poznati splitski tenor Marko Pecotić i njegova Klapa Iskon, „Bow vs Plectrum“, glazbeni duo kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), zagrebačko-dubrovački glazbeni i bračni duo Paula i Đelo Jusić mlađi, pjevač Branko Čulić iz Vukovara i drugi sudionici.

Ispis
Vrh