Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Uvodna konferencija projekta „Vrata spačvanskog bazena“

  • 26. listopada 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen „Vrata spačvanskog bazena“ (1).jpg „Vrata spačvanskog bazena“ (1).jpg
„Vrata spačvanskog bazena“ (1).jpg
fullscreen „Vrata spačvanskog bazena“ (2).jpg „Vrata spačvanskog bazena“ (2).jpg
„Vrata spačvanskog bazena“ (2).jpg
fullscreen „Vrata spačvanskog bazena“ (3).jpg „Vrata spačvanskog bazena“ (3).jpg
„Vrata spačvanskog bazena“ (3).jpg
fullscreen „Vrata spačvanskog bazena“ (4).jpg „Vrata spačvanskog bazena“ (4).jpg
„Vrata spačvanskog bazena“ (4).jpg

Danas je u gradskoj vijećnici u gradu Otoku održana uvodna konferencija projekta „Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Biološko-edukacijskog centra Virovi“. Ugovor je potpisan na svečanoj sjednici održanoj na dan Grada Otoka u srpnju te je projekt već započeo sa svojom realizacijom.

U ime domaćina sve prisutne su pozdravili gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić i načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić.Ispred Vukovarsko-srijemske županije i u ime župana je prisutne pozdravila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, te ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Dević. Ciljeve konferencije, kao i projekt predstavila je voditeljica projekta Marija Tufekčić.

Uz grad Otok koji je nositelj projekta partneri na projektu su i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije i Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Ukupna vrijednost projekta iznosi 25.582.341,55 kn od čega je 18.661.419,53 kn financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Gospodarska aktivnost ovog projekta se najbolje ogleda i u otvaranju novih 13 radnih mjesta. Izgradnja i opremanje Biološko-edukacijskog centra Virovi obuhvaća razne aktivnosti poput izgradnje turističke i komunalne infrastrukture, održavanje raznih edukacija i promocija s ciljem razvoja kontinentalnog turizma i turističke valorizacije Virova promicanjem održivog razvoja prirodne baštine.

Uz pročelnicu upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj  na konferenciji je nazočio i Ivan Domac, voditelj projekta LENA.

Ispis
Vrh