Izbornik
heeader image

U Vukovaru održan Dijalog s građanima Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije

  • 20. rujna 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ured župana
fullscreen Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (1).jpg
Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (1).jpg
fullscreen Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (2).jpg
Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (2).jpg
fullscreen Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (3).jpg
Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (3).jpg
fullscreen Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (4).jpg
Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije (4).jpg

U organizaciji predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, danas je u Vukovaru održan Dijalog s građanima u kojem su sudjelovali povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku, CorinaCrețu i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Gabrijela Žalac.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na Dijalogu s građanima su sudjelovali zamjenici župana Damir Barna i Josip Dabro.

Dijalozi s građanima neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom i održavaju se u svim državama članicama Europske unije od 2013. godine. Namijenjeni su izravnoj razmjeni mišljenja stanovništva i europskih povjerenika, te im je svrha ostvariti komunikaciju prema institucijama koje oblikuju svakodnevni, politički te poslovni život građana Europske Unije.

Tema Dijaloga s građanima je "Kohezijska politika Europske unije - doprinos prosperitetu Slavonije". Kohezijska politika je strategija Europske unije za promicanje i podupiranje ‘ukupnog skladnog razvoja’ njezinih država članica i regija. Za cilj ima učvrstiti gospodarsku i socijalnu koheziju smanjenjem nejednakosti u razini razvoja između regija. Politika je usmjerena na ključna područja koja će EU-u pomoći da se suoči s izazovima 21. stoljeća i ostane globalno konkurentan.Financijskim instrumentima koji podupiru kohezijsku politiku dodijeljeno je približno 32,5 % proračuna EU-a za razdoblje od 2014. do 2020. (što iznosi približno 351,8 milijardi eura tijekom sedam godina u cijenama iz 2014.). Njima zajednički upravljaju Europska komisija, države članice i dionici na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije još su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, Zrinka Čobanković i voditeljica projekta, Magdalena Parat.

Ispis
Vrh