Izbornik
heeader image

U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja

  • 12. travnja 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (1).jpg
U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (1).jpg
fullscreen U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (2).jpg
U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (2).jpg
fullscreen U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (3).jpg
U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (3).jpg
fullscreen U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (4).jpg
U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (4).jpg
fullscreen U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (5).jpg
U Vinkovcima svečano otvoren 23. Sajam zdravlja (5).jpg

U dvorani „Barun Trenk“ u Vinkovcima, svečano je otvoren 23. Sajam zdravlja, koji će trajati tri dana, a u organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, s međunarodnim sudjelovanjem.

Središnja tema ove godine je “Platforma ulaganja u rani razvoj djece – značaj predškolskog obrazovanja“. To je značajna tema i za održivi razvitak, i za život, i kvalitetu i kvantitetu, jer ulažući u znanje i obrazovanje naše najmlađe populacije zapravo se stvaraju preduvjeti za održivi razvitak i kvalitetu života odraslih, istaknuto je na Sajmu.

Među brojnim uzvanicima i predstavnicima partnera Sajma, svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Josip Dabro, i tom prigodom pozdravio je goste i izlagače ovogodišnjeg Sajma te je u svojem govoru rekao: -„Odgoj u djetinjstvu kao razdoblju intenzivnog rasta i razvoja je vrijeme kada djeca najbolje uče o svijetu oko sebe, spoznaju i usvajaju osnovne životne navike i vrijednosti. Izgraditi svijest o očuvanju zdravlja postalo je u današnje vrijeme prioritet, jer je društvo zdravih osoba osnovni pokretač cjelokupnog gospodarskog, društvenog i kulturnog života. Zagovarati zdravlje i uvesti zdrav način života u svoj život, nije ni jednostavan niti lak korak. Stari ljudi kažu kako je želja za ozdravljenjem uvijek bila pola zdravlja. Kada vodite računa o svom tijelu vodite računa o jedinom mjestu na kojem možete živjeti“, te pozvao sve posjetitelje na Sajam zdravlja kako bi se na jednom mjestu educirali o svemu što ih zanima.

Svrha Sajma je zdravstvena edukacija, i razmjena znanja iz zdravstvenog i nezdravstvenog sektora koje će na jedinstven način povezati sve struke i osobe koje rade na očuvanju i promicanju zdravlja, kao i poboljšanju kvalitete života u županiji.

Ovogodišnji Sajam zdravlja, ističu organizatori, veći je od dosadašnjih, jer je u izložbeno prodajnom dijelu okupio 120 izlagača, a u edukativnom 174 predavača koji su osigurali 106 sati edukacije o zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti.

Ispis