Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Vinkovcima održana konferencija o nastavku projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“

  • 27. veljače 2019.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen U Vinkovcima održana konferencija o  nastavku projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“ U Vinkovcima održana konferencija o  nastavku projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“
U Vinkovcima održana konferencija o nastavku projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“

Na medijskoj konferenciji povodom početka 1.ciklusa projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“ ispred VSŽ prisustvovao je i sve prisutne pozdravio  v.d.pročelnik UO za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić.

Na obostrano zadovoljstvo svih učesnika u provedbi programa navedenog projekta,  dogovorena je i osma godina „Škole plivanja“, projekta namijenjenog djeci   osnovnih škola sa područja Vukovarsko-srijemske županije. Nositelj projekta je Periska d.o.o., a glavni pokrovitelj  Županija, dok je sam program verificiran od strane Ministarstva  znanosti ,obrazovanja i sporta(Agencije za odgoj i obrazovanje) i zadovoljava sve stručne i pedagoške kriterije. Početak projekta najavljen je 27.veljače u 9.sati, a dogovoren je i prijevoz učenika učesnika programa.

Općepoznata je činjenica da bavljenje sportom ima pozitivan učinak na ljudsko zdravlje, posebno na zdravlje djece. U pubertetu povoljno djeluje na pravilan rast i razvoj. Zbog povoljnog djelovanja vode na čovjekovo psihofizičko zdravlje plivanje se preporučuje svima, bez obzira na pol i godine. Bilo bi idealno da se rekreativnim plivanjem bavimo cijele godine, jer je to najbolji način održavanja kondicije i očuvanja zdravlja nas i naše djece.

Ispis
Vrh