Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza, džemova i voćnih namaza lokalnih proizvođača

  • 30. rujna 2020.
fullscreen U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (1).jpg U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (1).jpg
U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (1).jpg
fullscreen U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (2).jpg U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (2).jpg
U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (2).jpg
fullscreen U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (3).jpg U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (3).jpg
U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (3).jpg
fullscreen U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (4).jpg U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (4).jpg
U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (4).jpg
fullscreen U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (5).jpg U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (5).jpg
U sklopu XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije održano senzorsko ocjenjivanje pekmeza (5).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Poljoprivredno poduzetničkim inkubatorom Drenovci organizirao je ocjenjivanje pekmeza, džemova i voćnih namaza. Ocjenjivanje je održano u prostorijama Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora u Drenovcima, a izvršila ga je stručna komisija sastavljena od tri ocjenjivača, prof.dr.sc. Nela Nedić Tiban,  viši tehničar Tera Mandić te izv.prof.dr.sc. Anita Pichler s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

Na ocjenjivanje su se mogli prijaviti proizvođači džemova, pekmeza i voćnih namaza iz Vukovarsko-srijemske županije. Organizatoru je dostavljeno ukupno 49 uzoraka od 17 proizvođača. Ocjenjivanje se izvršilo za svaki uzorak pojedinačno i to po određenim svojstvima kao što su boja, miris, okus i konzistencija. Na osnovu postignutog broja bodova, ocjenjivačka komisija će odrediti po tri najbolja proizvoda u tri kategorije. Proglašenje najbolje ocjenjenih proizvođača, dodjela priznanja i novčanih nagrada održat će se 02. listopada 2020. godine na dan XIII. Gospodarskog sajma Cvelferije u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima.

Ispis
Vrh