Izbornik
heeader image

U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

  • 19. prosinca 2018.
  • Ured župana
fullscreen U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (1).jpg
U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (1).jpg
fullscreen U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (2).jpg
U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (2).jpg
fullscreen U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (3).jpg
U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (3).jpg
fullscreen U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (4).jpg
U Pakracu održana VII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (4).jpg

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sazvao je VII. sjednicu Savjeta na kojoj se raspravljalo o provedbi Projekta Slavonija, kapitalnim ulaganjima u zdravstveni sustav te razvoju turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Premijer Plenković je, otvarajući sjednicu, istaknuo da je od početka provedbe Projekta Slavonija, Baranja i Srijem ostvaren zavidan napredak i uspjeh u sinergiji korištenja nacionalnih i europskih sredstava, kao i motiviranju privatnog sektora za veća ulaganja. Istaknuo je da su, kada je riječ o partnerstvu sa županijama i gradovima, napravljeni značajni iskoraci te je napomenuo kako su svi resori posvećeni praćenju prioriteta jedinica lokalne i područne samouprave i da je prisutnost ministrica i ministara na terenu redovita i stalna.

Uz slavonske župane sjednici Savjeta sudjelovao je i župan Božo Galić, kao i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Župan Božo Galić izrazio je  zadovoljstvo dobrom komunikacijom i kvalitetnim odnosom Vlade i slavonskih župana koja rezultira dobrim projektima što se tiče razvoja, te je naglasio i važnost brendiranja Slavonije. Zahvalio je na suradnji s Ministarstvom zdravstva u rješavanju problema u zdravstvu.

"Moram istaknuti kako se vidi svjetlo na kraju tunela ali moramo još snažnije nastaviti u ovom pravcu kojim smo krenuli i raditi za dobrobit svih nas kao i  u brendiranju Slavonije, kako bismo mogli postići brži razvoj ovih krajeva Hrvatske"-naveo je župan Galić.

U proteklih godinu dana za revitalizaciju Slavonije, Baranje i Srijema ugovoreni su projekti vrijedni 7,9 milijardi kuna, a kontinuirano ulaganje u pet slavonskih županija jedna je od strateških odrednica Vlade RH.

Ispis
Vrh