Izbornik
heeader image

U Jarmini obilježen Dan branitelja

  • 29. lipnja 2019.
  • Ostalo, Hrvatski branitelji
fullscreen Dan branitelja Jarmina 2.jpg
Dan branitelja Jarmina 2.jpg
fullscreen Dan branitelja Jarmina 1.jpg
Dan branitelja Jarmina 1.jpg

Svečanim mimohodom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika poginulih hrvatskim braniteljima Jarmine te svetom misom u crkvi svetog Vendelina, opata, obilježen je Dan branitelja općine Jarmina.

Program je započeo pucanjem iz kubura članova Kuburaške udruge Gromovi Zagorja.

Sve uzvanike i goste pozdravili su predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Jarmina Goran Ileković a potom i načelnik općine Andrija Draganić.

Zamjenik župana Josip Dabro se obratio prigodnim riječima te rekao kako danas mladim ljudima, koji vrijedno i marljivo rade, treba iskustvo i znanje hrvatskih branitelja. Zaželio je sretan i blagoslovljen Dan branitelja, sa željom da ih čuva dragi Bog i da se još dugo godina viđaju kako bi zajedno čuvali integritet Domovinskog rata.

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović saborski zastupnik Stevo Culej istaknuo je kako se treba znati istina o Domovniskom ratu, a da bi se ona znala treba se temeljiti na onome što se dogodilo.

Podsjetili su kako se u Jarmini branila i obranila vrata Hrvatske – grad Vinkovci. Pri tome su nažalost mnogi izginuli, a pojedini se još vode kao nestali. U Domovinskom ratu sudjelovalo je 700 hrabrih Jarminčana. Na žalost osam branitelja je poginulo, trideset je ranjeno, a isto toliko umrlo ih je od posljedica rata.

Ispis
Vrh