Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Vinkovaca izrađuje vizire i za Hrvatsku liječničku komoru

  • 22. travnja 2020.
  • Ostalo
fullscreen TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (1).jpg TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (1).jpg
TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (1).jpg
fullscreen TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (2).jpg TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (2).jpg
TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (2).jpg
fullscreen TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (3).jpg TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (3).jpg
TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (3).jpg
fullscreen TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (4).jpg TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (4).jpg
TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (4).jpg
fullscreen TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (5).jpg TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (5).jpg
TŠRB Vinkovci svojim radom piše veliku priču (5).jpg

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, predvođena ravnateljem i zaposlenicima, dala je u ovim teškim i neizvjesnim vremenima svoj doprinos u borbi protiv Covida-19. 

Priključivši se inicijativi za izradu zaštitnih vizira za zdravstvene djelatnike, radom u tri smjene dosegnuli su brojku od 1700 zaštitnih vizira koje su donirali zdravstvenim djelatnicima i institucijama.

Nakon proglašenja pandemije u našoj državi, zaposlenici škole, profesori Danijel Pobi i Zvonimir Međugorac, zajedno s ravnateljem škole Matom Vukušićem, krenuli su u mali podvig - izradu zaštitnih vizira školskim 3D pisačima za sve one kojima su u ovim vremenima prijeko potrebni. 

Nakon nekog vremena, donacijom materijala ili novca te ustupanjem 3D pisača, u cijelu priču uključuju se i druge ustanove (škole, gradska knjižnica i udruge) . Viziri se na 3D pisačima izrađuju danonoćno, već 22 dana. Od početne proizvodnje od 15 komada vizira dnevno, zahvaljujući donacijama, sada je proizvodnja povećana na 101 komad dnevno. 

Tu na vidjelo izlazi golemi entuzijazam profesora i podrška ravnatelja škole. 

Takav način rada iziskuje i popravke  3D pisača i veliku količinu utrošenog materijala za izradu vizira. Uvidjevši probleme i prepreke s kojima se u školi susreću, reagirala i lokalna ali i šira zajednica. Teško bi bilo nabrojiti, a još teže izraziti zahvalnost svima koji su pomogli u donaciji financijskih sredstava i materijala. 

Uključile su se tvrtke i javne ustanove, te brojni pojedinci ali i naši istaknuti sportaši, kao što su Mario Mandžukić i Domagoj Vida. 

"Dosada je donirano 1700 zaštitnih vizira što našoj vinkovačkoj bolnici, što većini velikih KBC-a u Republici Hrvatskoj. S ponosom mogu istaknuti kako smo sklopili ugovor s Hrvatskom liječničkom komorom, po kojem će naša škola za njih izraditi prvih 1000 zaštitnih vizira. To je i priznanje struke, koja je prepoznala kvalitetu izrade naših vizira."- rekao je ravnatelj Vukušić. 

Ispis
Vrh