Izbornik
heeader image

Svečanom otvorenju 7. Turističkog foruma nazočio zamjenik župana Josip Dabro

  • 13. rujna 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Otvorenje 7. Turističkog foruma u Vinkovcima (1).jpg
Otvorenje 7. Turističkog foruma u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Otvorenje 7. Turističkog foruma u Vinkovcima (2).jpg
Otvorenje 7. Turističkog foruma u Vinkovcima (2).jpg

U Vinkovcima, u kongresnoj dvorani hotela Slavonija, svečano je otvoren 7. Turistički forum kontinentalnog turizma s temom: "Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“, koji će trajati dva dana u okviru Vinkovačkih jeseni.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije zamjenik župana Josip Dabro uputio je pozdravne riječi svim nazočnim sudionicima ovogodišnjeg skupa.

Forum je posvećen gastronomiji kao hrvatskom turističkom proizvodu i domaćoj hrani u turističkoj ponudi a pokušat će se dati odgovor na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja. Kako bi u hotelijersko-ugostiteljskom objektu na području županije bio autohtoni gastrodogađaj, Turistička zajednica je nabavila i posuđe, stolnjake i ubruse u starinskom stilu, za prezentacije koje su pripremljene.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak istaknula je: -„ Koncept foruma usmjeren je na razmjenu iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. Iako je ovo forum kontinentalnog turizma, ovdje su naši kolege iz priobalja, od kojih želimo naučiti kako su te uspješne turističke destinacije postale i uspješne gastrodestinacije. Vukovarsko-srijemska turistička zajednica prije nekoliko godina pokrenula je projekt “Okusi Srijema i Slavonije”, u koji je dosad uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata a koji tijekom cijele godine nude autohtonu hranu, odnosno 12 domaćih jela.“ Kako gost u hotelijersko-ugostiteljskom objektu na području županije ne bude uskraćen za autohtoni gastrodogađaj.

Ispis