Izbornik
heeader image

Svečano potpisani ugovori o stipendijama

  • 02. veljače 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen Svečano potpisani ugovori o stipendijama (2).jpg
Svečano potpisani ugovori o stipendijama (2).jpg
fullscreen Dodjela nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ (2).jpg
Dodjela nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ (2).jpg

Vukovarsko srijemski župan Božo Galić i studenti deficitarnih zanimanja s područja Vukovarsko-srijemske županije svečano su potpisali Ugovor o stipendiranju studenata za školsku godinu 2010./2011.
Vukovarsko-srijemska županija u ovoj godini dodijelila je stipendije 29-ero novih stipendista, koji se školuju za deficitarna zanimanja, kao što su liječnik, defektolog, psiholog, pedagog…

U svom obraćanju  župan Galić zaželio  je svim studentima uspješno studiranje i da se poslije, ukoliko to bude moguće, vratite raditi na područje naše županije.

Župan Galić istaknuo je kako Vukovarsko-srijemska županija veći dio proračunskih sredstava izdvaja upravo za razvoj, školovanje i obrazovanje mladih ljudi kao i kapitalnu izgradnju u školstvu.

Ulaganje u znanje, pogotovo kod deficitarnih zanimanja, jedan je od strateških prioriteta Vukovarsko-srijemske županije, istaknuo je župan Galić.

Uz nove stipendiste, Vukovarsko-srijemska županija  stipendira  180 studenata.

Stipendije iznose po 10.000 kuna godišnje i među najvećima su u Hrvatskoj, a studenti ih dobivaju tijekom redovnog studiranja i apsolventskog staža.

Nakon potpisivanja ugovora zamjenik vukovarsko-srijemskog župana za društvene djelatnosti Mato Golubičić i pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Grgo Krajina održali su press konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječ o ulaganju u školstvo, kulturu i šport na području Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Grgo Krajina naglasio je kako Županija godišnje iz svojih sredstava za poboljšanje učeničkog standarda, odnosno stipendije i sufinanciranje učeničkog prijevoza izdvaja oko 6 milijuna kuna.

Dodao je i kako se 12 milijuna kuna ulaže u kapitalne investicije u školama.

Na području Vukovara ulaže se u obnovu područne škole Nikole Andrića u Sotinu, dovršetak područne škole u Lipovači, tehničku školu, učenički dom, te ekonomsku školu i sportsku dvoranu.

Također je dodao kako su nominirani brojni projekti s ciljem dobivanja sredstava iz pretpristupnih fondova EU  i to za izgradnju sportskih dvorana, rekonstrukciju, dogradnju i opremanje škola.

Ispis
Vrh