Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvorena 51. Iločka berba grožđa

  • 01. rujna 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen 51. Iločka berba grožđa.jpg 51. Iločka berba grožđa.jpg
51. Iločka berba grožđa.jpg

U Iloku tradicionalno se od 1962. godine održava kulturno - zabavna manifestacija "Iločka berba grožđa", a ove godine je već po 51.puta svečano otvorena navedena manifestacija, kojoj je nazočio župan Božo Galić te pozdravio sve sudionike.

Uz župana Galića, pozdravne riječi uputili su i gradonačelnica Iloka Marina Budimir, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je tom prigodom istaknula: „Veliko zadovoljstvo je sudjelovati večeras na središnjoj svečanosti Iločke berbe grožđa koja se tradicionalno održava od 1962. godine. Slavonija, Baranja i Srijem područja su od velike važnosti za cijelu Hrvatsku. Bogata i prosperitetna Slavonija može biti pokretač cijele Lijepe naše i baš zato Vlada RH, kao jedan od svojih osnovnih zadataka, ima jasno postavljen cilj – vratiti zlatnu Slavoniju ondje gdje joj je i mjesto!“

Svake godine, održavaju se brojna događanja: Iločko ljeto-folklorni i zabavni program, Pudarina, Noć vina, Old timerrally, Dunavski maraton čikli, Dječji folkor festival te mnoštvo drugih koji okupljaju kako građane ovog grada ali i sve veći broj turista.

Organizator i generalni pokrovitelj je Grad Ilok i Turistička zajednica Grada Iloka, a supokrovitelj je Vukovarsko-srijemska županija.

Ispis
Vrh