Izbornik
heeader image

Svečano otvorena 24. Smotra kazališnog stvaralaštva Retkovci 2012.

  • 28. siječnja 2012.
  • Obrazovanje, Ostalo

U Domu kulture u Retkovcima u nazočnosti brojnih posjetitelja svečano je danas vukovarsko-srijemski župan Božo Galić otvorio 24. Smotru kazališnog stvaralaštva Retkovci 2012. u organizaciji kazališta ''Mika Živković'' iz Retkovaca.

Jedna od najznačajnijih događaja za kazališne amatere u Hrvatskoj trajati će do 18. veljače u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ove godine gledatelji će moći vidjeti 10 predstava, a osim dramskih i kazališnih družina s područja Vukovarsko-srijemske županije nastupit će i kazališta iz Slavonskog Broda, Belog Manastira, Viteza, Šida, Gata i Zeline.

Nakon otvaranja, pod redateljskom palicom Andrijane Raguž kojoj je ovo druga predstava koju režira u Retkovcima, ansambl Kazališta "Mika Živković" premijerno  je izveo novi kazališni komad zanimljivog naziva Kurve čiji je autor književnik Feđa Šehović.

Gledatelji će imati prilike vidjeti i nekoliko mini drama i monologa te predstava namijenjenih dječjoj populaciji, a u popratnim priredbama posjetitelji će moći uživati u izložbama slika, kao i u izložbi ručnih radova i rukotvorina.

U okviru 24. Smotre kazališnog stvaralaštva bit će održano i predstavljanje zbirke drama autorice Mire Perić Kraljik pod nazivom Žene u djelovima.

Na samoj završnici smotre, 18. veljače, kao posebni gosti nastupit će poznati akademski glumci Vesna Tominac Matačić i Milan Pavlović.

Najuspješnije predstave na ovogodišnjoj smotri izabrat će prosudbeno povjerenstvo u čijem će sastavu biti izv.prof.art. Mira Perić Kraljik, prof. Ivana Petričević te Jasna Puljić, ravnateljica Dječjeg vrtića Ivankovo i nekadašnja glumica u retkovačkoj dramskoj družini.

24. Smotra kazališnog stvaralaštva održava se pod generalnim pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Općine Ivankovo.

Ispis
Vrh