Izbornik
heeader image

Svečano otvoren Mjesec Hrvatske knjige i 30. godina slavonske naklade „Privlačica“

  • 15. listopada 2010.
  • Obrazovanje
fullscreen Svečano otvoren Mjesec Hrvatske knjige i 30. godina slavonske naklade „Privlačica“
Svečano otvoren Mjesec Hrvatske knjige i 30. godina slavonske naklade „Privlačica“

Svečanim skupom u vinkovačkom gradskom kazalištu  „Joza Ivakić“ otvoren je Mjesec hrvatske knjige, u sklopu kojega će se do 15. studenog u 200 hrvatskih knjižnica i čitaonica održati oko 2.000 programa i akcija radi promidžbe književne riječi i knjižničarstva.

Mjesec hrvatske knjige svečano je otvorila, u ime ministra kulture Bože Biškupića, načelnica Odjela za  knjižničku djelatnost Ministarstva kulture Ankica Janković, koja je su svom govoru istaknula kako je Mjesec hrvatske knjige 2010. godine tematski vezan uz Međunarodnu godinu  biološke raznolikosti, koju je proglasio UN.

Na skupu prigodnim govorom nazočnima se obratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je nagradu 16. dana Josipa i Ivana Kozarca za životno djelo uručio akademiku Stjepanu Babiću.

Za knjigu godine  u kategoriji znanosti nagrađen je Božo Mimica za knjigu „Slavonija od antike do 20. stoljeća, a za knjigu godine u kategoriji proze Ivana Šojata Kuči za roman „Unterstadt“.

Ivani Simić-Bodrožić za knjigu „Hotel Zagorje“ i Zoranu Malkoču za knjigu „Groblje manjih careva“ dodijeljene su povelje uspješnosti.

Na skupu su uz župana Galića, govorili i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, zamjenik ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice Slavko Harni, predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Mjesec hrvatske knjige Davorka Bastić, te ravnateljica vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice Emilija Pezer.

Ispis
Vrh