Izbornik
heeader image

Svečano otvoren InspectoLab

  • 23. travnja 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u Osijeku (Industrijska zona Nemetin) ministar Tomislav Tolušić svečano otvorio InspectoLab – Centar za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predmeta opće uporabe vrijedan 33.452.755,54 kuna, vlasnika i direktora Ante Nevistića. Sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Prihvatljivi troškovi iznosili su 24,8 milijuna kuna od čega je 45% bespovratnih sredstava Europske unije (11,2 milijuna).

U njemu će biti objedinjeni kompletni spektar analiza, od hrane, hrane za životinje, vode, tla, poljoprivrednih sirovina i slično, a najviše će obavljati  kontrolu i analize za velike poljoprivredne sustave, nadležne inspekcije, Hrvatsku agenciju za hranu, resorna ministarstva i kroz niz projekata surađuje s fakultetima.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije svečanom otvorenju nazočili su pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu, Andrija Matić te direktor Agro-klastera Vukovarsko-srijemske županije, Zdenko Podolar.

Ispis
Vrh