Izbornik
heeader image

Svečano otvoren 12. Vukovar film festival

  • 23. kolovoza 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečano otvoren 12. Vukovar film festival (1).jpg
Svečano otvoren 12. Vukovar film festival (1).jpg
fullscreen Svečano otvoren 12. Vukovar film festival (2).jpg
Svečano otvoren 12. Vukovar film festival (2).jpg

Svečano je otvoren 12. Vukovar film festival u Vukovaru te je prikazan hrvatski film „Za ona dobra stara vremena“ redatelja Eduarda Galića.

Svečanosti otvorenja nazočio je zamjenik župana Damir Barna.

Ovogodišnji 12. po redu festival, trajat će do nedjelje, 26. kolovoza i u ta četiri dana bit će prikazano 56 filmova u ukupno 10 kategorija, na 6 različitih lokacija. Tradicionalna nagrada „Zlatni šlep“ dijeli se u tri različite kategorije: za najbolji dugometražni igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki igrani film, o čijoj podjeli odlučuju dva tročlana žirija.

Uz redatelja Eduarda Galića, svečanom otvorenju prisustvovala je i većina ekipe filma predvođena scenaristom i producentom Dominikom Galićem te glumcima Markom Petrićem, Andrejem Dojkićem, Karlom Mrkšom, Matijom Prskalo, Elizabetom Brodić i Ivom Gregurevićem.

Članovi ovogodišnjeg žirija festivala su Nela KocsisNebojša TarabaVlado ErcegovićZlatko GallLeon Rizmaul i njemački novinar i redatelj Benjamin Best te gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Posebnost ovogodišnjeg festivala očituje se u novoj kategoriji – „Pobjednici Cannesa 2018.“ u sklopu koje se prikazuju četiri filma koja su ove godine osvojila neku od glavnih nagrada na ovom najznačajnijem filmskom festivalu.

U četiri dana festivala, na terasi Agencije za vodne putove, u Perivoju dvorca Eltz, u CineStaru, na Vukovarskoj Adi, na brodu Magenta 1 Vukovar Waterbus te u kino dvorani u Borovom Naselju, publiku očekuju ponajbolja filmska ostvarenja.

Ispis
Vrh